Redemptions2

Τρόποι Εξαργύρωσης

Το My Opinion σας δίνει την ευκαιρία να συμμετέχετε σε online έρευνες οι οποίες σας ανταμείβουν με πόντους οι οποίοι στην συνέχεια μπορούν να εξαργυρωθούν. Ταυτόχρονα, σας δίνουμε την ευκαιρία να είστε μέρος μιας μεγάλης και αυξανόμενης κοινότητας ανθρώπων των οποίων οι απόψεις έχουν σημασία. Στόχος μας είναι να κάνουμε τις διαδικτυακές έρευνες μας απλές, εύκολες και ακριβείς.

Όταν συμπληρώνετε έρευνες στο διαδίκτυο, πετυχαίνετε πολύ περισσότερα από το να κερδίζετε πόντους. Οι απόψεις που μας παρέχετε χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις, κυβερνητικούς φορείς και οργανισμούς, για τη βελτίωση των αγαθών και των υπηρεσιών που παρέχουν σε εσάς και σε όλους τους πολίτες και καταναλωτές της κοινότητας μας. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή, όταν μοιράζεστε τις απόψεις σας στο My Opinion, είναι η ικανοποίηση του να γνωρίζετε ότι έχετε εκτελέσει μια σημαντική υπηρεσία προς την κοινότητά σας.

1. Το My Opinion χρησιμοποιεί ένα σύστημα επιβράβευσης. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια διαδικτυακή έρευνα με το My Opinion, ανταμείβεστε με πόντους όπου κάθε 500 πόντοι αντιστοιχούν σε €5.00. Ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο!

2. Οι πόντοι σας μεταφέρονται στο λογαριασμό σας, στο My Opinion. Η εξαργύρωση γίνεται ανά 500 πόντους.

3. Πάρτε τους πόντους σας και εξαργυρώστε τους, με κατάθεση στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

4. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δωρεά, βοηθώντας το έργο των πιο κάτω οργανισμών\ιδρυμάτων.

Ένα Όνειρο Μια Ευχή

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος “‘Ένα όνειρο, μια ευχή” ιδρύθηκε το 1997 από μια ομάδα γονέων και φίλων παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις. Οι βασικοί άξονες λειτουργίας του συνδέσμου είναι τρεις:

1)    Η εκπλήρωση ευχών των καρκινοπαθών παιδιών

2)    Η οικονομική στήριξη των οικογενειών τους

3)    Η παροχή ψυχολογικής στήριξης στα παιδιά και στους γονείς

Στην Κύπρο παρατηρούνται περισσότερα από 45 νέα περιστατικά παιδικού καρκίνου κάθε χρόνο. Μετά τη διάγνωση τα παιδιά υπόκεινται σε εξουθενωτικές θεραπείες, που τους στερούν την παιδική ανεμελιά και το χαμόγελο. Παρά τον πόνο, παραμένουν παιδιά, με ευχές, και όνειρα. Βοήθησε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο “Ένα όνειρο, μια ευχή” να χαρίσει σε αυτά τα παιδιά το χαμόγελο εκπληρώνοντάς τους μια ευχή.

Συγκατάθεση

Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου

Oι ασθενείς με καρκίνο έχουν να διανύσουν ένα δύσκολο δρόμο και να παλέψουν ψυχή και σώμα σε ένα άνισο αγώνα. Δεν είναι όμως μόνοι τους. Δίπλα τους, εδώ και 50 χρόνια, αρωγός και υποστηρικτής, στέκεται ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου. Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας προς καρκινοπαθείς και να σταθούμε δίπλα τους σε όλα τα στάδια της ασθένειας και να τους στηρίξουμε αλλά και να τους ενδυναμώσουμε να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Εκτός από τα δύο κέντρα ανακουφιστικής φροντίδας (Αροδαφνούσα, στη Λευκωσία και Ευαγόρειο, στη Λεμεσό) ο σύνδεσμος προσφέρει ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, υπηρεσίες ημερήσιας νοσηλείας, κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα ασθενών, ψυχολογική υποστήριξη, προγράμματα φυσιοθεραπείας και μεταφορά ασθενών από και προς τα ογκολογικά κέντρα.

Βοήθησε τον σύνδεσμο να συνεχίσει το έργο του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας. Ο καρκίνος δεν γνωρίζει ούτε ηλικία, ούτε χρώμα, ούτε φυλή, ούτε θρησκεία, ούτε οικονομικό υπόβαθρο. Ο καρκίνος είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.

Συνγκατάθεση

Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου – ΟΠΑΚ

H καθημερινή ζωή για τα άτομα με κάκωση του νωτιαίου μυελού αποτελεί μια συνεχής πρόκληση για αξιοπρεπή διαβίωση. Στο πλευρό τους αρωγός και υποστηρικτής, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου.

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου ξεκίνησε το 1978 με στόχο την επίλυση ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα άτομα με παραπληγία και τετραπληγία στην χώρα μας. Στόχος της οργάνωσης η πλήρης ενσωμάτωση στην κοινωνία των ατόμων με αναπηρία και η ανεξάρτητη διαβίωσή τους καθώς και η αντιμετώπισή τους με σεβασμό προς τα ανθρώπινά τους δικαιώματα ως ισότιμοι πολίτες.

Μεταξύ άλλων η Οργάνωση προάγει την ευημερία των μελών της παρέχοντάς τους επαγγελματική αποκατάσταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στηρίζοντάς την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Η παροχή οικονομικής βοήθειας σε άπορα μέλη και η μέριμνα για παροχή αναγκαίου εξοπλισμού (τεχνολογικού και μη) είναι από τα πιο σημαντικά έργα που διέπουν την λειτουργία της Οργάνωσης.

Συγκατάθεση

Sistema Cyprus

“Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος”, Φρέντερικ Νίτσε.

To Sistema Cyprus ιδρύθηκε στην χώρα μας το 2018. Είναι ένα μουσικό-κοινωνικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη δημιουργία ορχηστρών και χορωδιών και στοχεύει στην μουσική εκπαίδευση των νέων, ιδιαίτερα παιδιών και εφήβων με μεταναστευτική βιογραφία. Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, δεν γνωρίζει χρώμα και φυλές. Η μουσική μας ενσωματώνει τους νέους με λιγότερες ευκαιρίες και διασφαλίζει ότι εντάσσονται στην κοινωνία χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό και αποδοχή.

Οι συναυλίες που διοργανώνονται μέσω των προγραμμάτων μας βοηθούν τα παιδιά και τους νέους να ξετυλίξουν τα ταλέντα τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να αναζητήσουν την προσωπική τους ανάπτυξη αλλά και να ενδυναμωθούν αποκτώντας αυτοπεποίθηση.

Στήριξε το Sistema Cyprus σήμερα. Βοήθησε την μουσική να δώσει ίσες ευκαιρίες σε παιδιά και νέους, που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας.

Συγκατάθεση

MAZI Foundation

Τα περιστατικά διατροφικών διαταραχών, ανορεξίας και βουλιμίας, παρουσιάζουν μια τρομακτικά αυξητική τάση στην Κύπρο, ιδιαίτερα ανάμεσα σε εφήβους. Ανα το παγκόσμιο σημειώνονται 10,200 θάνατοι τον χρόνο, ως αποτέλεσμα διατροφικών διαταραχών. 26% των ατόμων που πάσχουν με ανορεξία ή βουλιμία, θα κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας. Χωρίς έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση, η πρόγνωση για τα άτομα αυτά είναι, δυστυχώς, ζοφερή.

Ο οργανισμός ΜΑΖΙ στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού της Κύπρου για τις διατροφικές διαταραχές. Αν και παραμένει ένα θέμα ταμπού, στόχος μας είναι να δράσουμε ως καταλύτης που θα προωθήσει την καλύτερη διαχείριση των διαταραχών με απώτερο στόχο την πρόληψη αλλά και την σωστή παρέμβαση. Θέλουμε να δράσουμε ως η γέφυρα που θα φέρει κοντά κυβερνητικούς αλλά και ανεξάρτητους οργανισμούς και υπηρεσίες για να προστέψουμε τους έφηβούς μας, αλλά και γενικότερα τους συνανθρώπους μας, από τις καταστροφικές συνέπειες των διατροφικών διαταραχών και της παχυσακίας.

Οι διατροφικές διαταραχές αφορούν όλους μας. Στήριξε τον οργανισμό ΜΑΖΙ σήμερα.

Συγκατάθεση

Hope For Children

“Τα παιδιά είναι ο μεγαλύτερος μας θησαυρός, το μέλλον μας” Νέλσον Μαντέλα.

Ήξερες ότι κάθε χρόνο σημειώνονται 250 000 εξαφανίσεις παιδιών στην Ευρώπη; Ότι 1 στα 5 παιδιά πέφτει θύμα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης; Ότι 19% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας; Μην μένεις απαθής. Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις τώρα.

Βοήθησε τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Aνεξάρτητο Οργανισμό Hope For Children και στήριξε το έργο του στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Μεταξύ άλλων ο οργανισμός έχει ιδρύσει στην χώρα μας το Σπίτι του Παιδιού και τα Σπίτια της Ελπίδας, για παιδιά που χρήζουν απομάκρυνσης από κακοποιητικό περιβάλλον. Επιπλέον ο οργανισμός έχει δημιουργήσει Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Υπηρεσία Εξαφανισμένων παιδιών και Πρόγραμμα Αναδοχής. Στηρίζει και προωθεί προγράμματα και εκστρατείες για πρόληψη σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, αντιμετώπιση εκφοβιστικής συμπεριφοράς, προώθηση εναλλακτικής μάθησης κτλ.

Βοήθησε μας σήμερα, μπορείς. Τα παιδιά μας, ο πιο πολύτιμός μας θησαυρός.

Συγκατάθεση

D.O.G Rescue Cyprus

“H πραγματική δοκιμασία για την ηθική της ανθρωπότητας βρίσκεται στο πώς αντιμετωπίζει αυτά που βρίσκονται στο έλεός της: τα ζώα” Μίλαν Κούντερα.

Ο οργανισμός D.O.G Rescue Cyprus, βοηθά τα εγκαταλελειμμένα, αδέσποτα και παραμελημένα σκυλιά δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία και ένα παντοτινό σπίτι, στην Κύπρο αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα τα αγαπά και θα τα φροντίζει. Από το 2010 με την βοήθεια του οργανισμού έχουν σωθεί πάνω από 5000 σκυλιά, τα πλείστα από αυτά ενόσω βρίσκονταν σε καταφύγια του Δήμου, εν αναμονή της θανατικής τους ποινής, με την λήξη της δεκαπενθήμερης διορίας που τους δίνεται για υιοθεσία.

Η δράση του φιλανθρωπικού οργανισμού στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική στήριξη και τις εισφορές από φιλόζωους πολίτες. Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Μην του γυρνάς την πλάτη σου. Βοήθησε σήμερα ένα αδέσποτο σκυλί και σώσε το από βέβαιο θάνατο. Και η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη.

Συγκατάθεση

Μωρά Θαύματα

Ήξερες ότι η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης με τα περισσότερα πρόωρα νεογνά, με ποσοστό 11,1% ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ο μέσος όρος προωρότητας είναι περίπου 8,7%;  Κάθε χρόνο γεννιούνται 15 εκατομμύρια πρόωρα μωρά σε όλο τον κόσμο, ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο από αυτά χάνουν τη ζωή τους. Τα πρόωρα νεογνά στην χώρα μας σε χρειάζονται. Ενίσχυσε και εσύ τον Σύνδεσμο Μωρά Θαύματα.

Ο μη κυβερνητικός φιλανθρωπικός οργανισμός ιδρύθηκε στις αρχές του 2015 με στόχο τη στήριξη και την ενίσχυση της Μονάδας Ενταντικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχ.Μακάριος ΙΙΙ, στη Λευκωσία. Διατηρεί επιστημονική ομάδα γιατρών που εργάζεται στη ΜΕΝΝ και στόχο έχει να αναβαθμίσει την μονάδα σε Ευρωπαικό Επίπεδο με βάση Διεθνή Πρότυπα ώστε τα μωρά θαύματα να έχουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή τους.

Μεταξύ άλλων ο σύνδεσμός μας έχει αγοράσει ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο για πρόωρα και νεογνά αξίας 300 000 ευρώ, και ειδικό αναπνευστήρα για τις ανάγκες της ΜΕΝΝ αξίας 55 000 ευρώ.

Συγκατάθεση

Σύνδεσμος για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ)

Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας παραμένουν σιωπηλά, συχνά αβοήθητα. Aπό το 2016 μέχρι το 2020, στην αστυνομία Κύπρου, έχουν γίνει 6018 επίσημες καταγγελίες περιστατικών βίας στην οικογένεια. Υπολογίζεται ότι ο πραγματικός αριθμός περιστατικών που παραμένουν αδήλωτα, είναι, δυστυχώς, πενταπλάσιος.

Ο Σύνδεσμος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια λειτουργεί ως αρωγός και καταλύτης για την παροχή άμεσης βοήθειας σε άτομα που δέχονται ή ασκούν βία στην οικογένεια.

Γνωρίζοντας τις ανάγκες για ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση των ατόμων που βιώνουν την βία μέσα στην οικογένεια, ο σύνδεσμος παρέχει στέγη και προστασία σε θύματα βίας. Η δωρεάν γραμμή στήριξης με τον αριθμό 1440 λειτουργεί 24ώρες καθημερινά, με εθελοντές ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, έτοιμους να ακούσουν και να προσφέρουν βοήθεια.

Βοήθα και εσύ με την εισφορά σου τον Σύνδεσμο για την πρόληψη και Αντιμετώπιση Βίας στην Οικογένεια. Η βία είναι υπόθεση που αφορά όλους μας.

Συγκατάθεση

Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου”

Από την ίδρυσή του το 1988 μέχρι και σήμερα, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, Αμερίκος Αργυρίου, έχει προσφέρει δωρέαν σε όλες τις έγκυες γυναίκες και στα νεογνά υπηρεσίες προληπτικής παιδιατρικής.

Συγκεκριμένα προσφέρονται τρία προγράμματα.

1)    Το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση του συγγενούς υποθυροειδισμού και της φαινυλοκετονουρίας, με στόχο την αποτροπή σωματικής και νοητικής υστέρησης στα νεογνά.

2)    Το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου που γίνεται σε όλες τις έγκυες γυναίκες κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, με στόχο τον εντοπισμό χρωμοσωματικών ανωμαλιών και κυρίως τρισωμίας 21, ή αλλιώς Down syndrome.

3)    Το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών που στοχεύει στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση βαρηκοίας στα νεογνά ώστε να μπορεί να γίνει άμεσα σωστή παρέμβαση για διασφάλιση ομαλής ανάπτυξης, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης των παιδιών.

Η δράση του Κέντρου στηρίζεται κατά το ήμισυ από κρατικές χορηγίες και από τις δικές σας εισφορές για την κάλυψη του υπολοίπου προυπολογισμού. Βοήθησε και εσύ σήμερα το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής.

Τα παιδιά μας, είναι το μέλλον μας. Ας τους δώσουμε τα εφόδια που χρειάζονται για ένα σωστό ξεκίνημα στη ζωή.

Συγκατάθεση

Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου

Το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις, συστάθηκε το 2021, εις μνήμη του Αλκίνοου Αρτεμίου ο οποίος πέθανε από καρκίνο στις 9 Δεκεμβρίου 2020.

Το Ίδρυμα είναι εγγεγραμμένο στον Έφορο Σωματείων και Ιδρυμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας δυνάμει του περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και άλλα συναφή θέματα Νόμου και φέρει τον αριθμό μητρώου ΛΕΥ/Ι/21.

Παρά το γεγονός ότι οι σκοποί του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου είναι ευρείς, αποστολή του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει στην ποιοτικότερη, πιο ευχάριστη, πιο ανακουφιστική διαβίωση και φροντίδα των οικογενειών και των παιδιών που νοσηλεύονται σε ογκολογικές – αιματολογικές κλινικές στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Με λίγα λόγια, να κάνουμε τη ζωή των παιδιών και των δικών τους ανθρώπων, λίγο καλύτερη.

Αυτό, θα επιτευχθεί σε συντονισμό με τους άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και με την άδεια και την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών του κάθε παιδιού.

Η προσπάθεια για επίτευξη της αποστολής και των σκοπών του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου θα στηριχτεί σε συγκεκριμένα προγράμματα δράσης τα οποία θα υλοποιούμε.

Φάρος που μας καθοδηγεί στην προσπάθεια αυτή, η δύναμη του Αλκίνοου.

Δύναμη μας, οι εθελοντές που συνεισφέρουν από το χρόνο τους, στην αποστολή και τους επιμέρους στόχους του Ιδρύματος.

Σας χρειαζόμαστε. Ελάτε να μοιράσουμε μαζί αγάπη και φως.

Συγκατάθεση

Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ)

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, φιλανθρωπικός Οργανισμός με αριθμό εγγραφής 525. Ιδρύθηκε το 1986 από 21 άτομα με εμπειρία καρκίνου και άλλων αφοσιωμένων φίλων και εξελίχτηκε σε ένα οργανισμό με χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές, που προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες υγείας και ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς καθώς και προγράμματα πρόληψης.

Κύριο μέλημα τους, να γίνει αλλαγή νοοτροπίας, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στους επιστήμονες και στην πολιτεία. Να νοιώσουν οι ασθενείς ότι είναι δίπλα τους και ότι όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε αλλαγές στη σφαιρική αντιμετώπιση ώστε να μπούμε σε μια νέα εποχή, την εποχή της εξέλιξης. Να δείξουν πού βρίσκεται ο μύθος για τον καρκίνο και πού η πραγματικότητα
.
Κάνοντας εισφορά βοηθάς τον ΠΑΣΥΚΑΦ να συνεχίσει να προσφέρει παγκύπρια τις δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες και τα προγράμματα του στα άτομα με εμπειρία καρκίνου και στις οικογένειες τους

Συγκατάθεση