3 Χρόνια myOpinion.com.cy – Οι εισφορές των μελών μας

Όσο η κοινότητα μας μεγαλώνει, μεγαλώνει κι η προσφορά μας προς την κοινωνία

Έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε τα γενέθλια μας φέτος, και να είμαστε περήφανοι για την κοινότητα μας!

ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ;

Πόσο δίκαια θα μπορούσε να αποδοθεί ο ορισμός «φιλάνθρωποι» στους Κύπριους πολίτες;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι όλοι οι άνθρωποι, βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο για την επιβίωση μας, η προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο μας σε οποιαδήποτε μορφή είναι απαραίτητη για ολόκληρη την ανθρωπότητα και την συνέχιση της ζωής στον πλανήτη μας! Η δύναμη του εθελοντισμού και της προσφοράς είναι αναμφισβήτητα τεράστια, με πολύτιμα οφέλη τόσο προς αυτόν που δέχεται όσο και προς αυτόν που δίνει βοήθεια.

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία μας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας MyOpinion, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού της Κύπρου ηλικιών 18-65, το 78% δήλωσαν ότι κατά τον τελευταίο 1 χρόνο έχουν δώσει χρήματα για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, το 67% βοήθησαν κάποιο ξένο/άγνωστο ο οποίος χρειαζόταν βοήθεια και το 35% προσέφεραν εθελοντικά μέρος του χρόνου τους σε κάποια οργάνωση/σύνδεσμο.

Σύμφωνα με παγκόσμια στοιχεία που δημοσίευσε η CAF (Charities Aid Foundation) μέσω της έκθεσης World Giving Index (10th edition), τα οποία συλλέχθηκαν μέσω μακροχρόνιων ερευνών που διενεργήθηκαν σε διάστημα 10 χρόνων, η χώρα μας κατατάσσεται στην 24η θέση ανάμεσα σε 126 χώρες που έλαβαν μέρος στην έρευνα σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς!

Δίκαια λοιπόν, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η φιλανθρωπία είναι χαρακτηριστικό της κουλτούρας μας

Επιπλέον, βάσει των στοιχείων που κατέχουμε για τα μέλη της MyOpinion, προκύπτει ότι 1 στα 4 μέλη μας που έχουν εξαργυρώσει τους βαθμούς τους, έχουν προσφέρει το αντίστοιχο ποσό της αμοιβής τους ως δωρεά σε ένα από τα 11 φιλανθρωπικά ιδρύματα με τα οποία συνεργαζόμαστε, ξεπερνώντας τις €15000 ευρώ σε εισφορές προς φιλανθρωπικά ιδρύματα από περισσότερους από 1000+ πάνελιστ!

Είμαστε λοιπόν διπλά περήφανοι: τόσο για την χώρα μας, όσο και για τα μέλη μας!